Thursday, March 4, 2010

Bye2 Mahallah Khadijah,and Hye2 Mahallab Zainab Al-Jahsy

hmmm...
teringat dulu,bbrapa bulan sblom masuk cfs,aku slalu je online..buat research pasal asasi uia..excited nak masuk asrama..yela..dah 5 tahun x duduk..ehehe...ak pernah,tapi stahun je...resonnyer..ups..biarlah didiamkan... ;p

research punye research,ak tau uia ade dua mahallah pompuan,khadijah and zainab...
bile tau je khadijah ade lif...haha..terus,tanpe segan silu,memasang impian nak dok khadijah...
resonnyer:well,teringin nak dok mcm apartmen.(alsn x munasabah)

after that,masuk la uia,doa ku dikabulkan,dapat tingkat pling tinggi lak tu...haha...matlamatku tercapai..alhamdulillah...

mase nak naek lif tu,kbtolan plak jumpe rumate,so excited dlm hati...ak nijenis bdk yg mmg x pandai mulekan perbualan..so...nampak sombong la..(rumate tu pon ckp camtu lps kitorg kenang balek mase lalu)

cari punye cari,jumpe la..hu.....wow....suke3..tu je yg ak dpt ckp....actually,tu fez time ak dpt bilik semewah tu..asrama sblom ni,memang ..emm..x yah ckpla...haha.. tapi bile dengar rumate ku yg mrsm bercerite pasal bilik diorg lagi mewah dr cfs,aku mcm termangu sebentar..ape??!!budak skola bole dpt bilik mewah...and kitorg plak x ley dpt...tapi,kene terime kenyataan..mrsm tu under mara yam oii...

hmm,sepanjang dok bilik aku ni..bnyk pengalamn yg manis2 blaka...bilik pling riuh,kecoh,and bilik yg bestla,sbb rum8 nyer sumer bes2 blaka....and pling best skali....kitorg boleh watch bola live dr bilik,atau ,klu boring2,skodeng ape org buat kat padang tu ke,x pon,memerhati trafic jln ke,tgk Laluan kat pagar tu ke,(nak memastikan uia ni slamat..ehehe)....its a wondeful room to be saying....
well...stlah makin lame dok kat uia,ak makin rase perbezaan ketara khadijah ngan zainab.
cafe zc,kiosk zc,lokasi zc,office zc,kedai photostat zc(klu dibandingkan ngan kc punye kedai photostat,da terbakar kot ak rase..ahaha..serius.memang terbakar),well semua tu lebey dr kc...

hmmm...so,memandangkan klas ak sem depan pon dkat blok e yg banyaknyer and classmate pon bnyk bdk zc,so ak rase,tibe mase buat penghijrahan,and to say bye2 to mahallah kc yang sentiase menyeramkan and boleh diumpakan sebagai "luar kondo,dlm setinggan"..astaghfirullahalazim..mulut tu jage yam...

so,stlah berbagai urusan dibuat,ak pon berjaye la pindah ke zc,bersame rum8 aku yg fez time ak jumpe kat lif tu..ahaha...jodoh rumate namenyer...

so,lps ni,ak kene berkenalan dengan mahallah zc yg bakal ku pindah...and ku slalu dgr,zc slalu xde air..owch!
takpela..redha jela..

2 comments:

fee.daa.oh said...

wahh
HIDUP ZC HIDUP KC
YG pntg MAHALH AISYAH ka terbaekk
walopn BURUK tpi besh aha
*wink*
ahah
weh number bilik dah dpt ker/?

misfaida said...

then i'm really excited to say welcome to zc my fren.waaa,bolelaa study sesama nnti.heh heh,best betul!

mood;happy~