Friday, May 20, 2011

EPT UIA.

ept itu apa?apa itu ept.
ENGLISH PLACEMENT TEST.
khas untuk budak uia.
speaking english la konon.
ialah,kang tak pandai speaking camne nak ckp dgn budak international tu nanti?
hahaha.
alasan.
ok,pendapat aku pasal ept ni?

SANGAT SUSAH.
HUH,TAKDE SAPE YG AKAN TAHU BETAPA SUSAHNYER IA MELAINKAN KAU DA AMEK EPT TU.

tapi...tapi! jangan risau,ept tu akan jadi senang lepas anda gagal ept buat pertama kalinyer. :P

camni :
~kalau lulus ept,exempted,means takyah amek subjek english lagi,means,jimat mase gile2.
~kalau tak lulus,akan dikategorikan kepada level 3,4,5,6...ak tak tau la level 1 dgn 2 tu wujud ke tak...
~kirenyer,kalau kau dpt level 5,kau kene pass english level 5 utk ke level 6,and pass level 6,which means english language is over!da x yah nak amek da,,wihu!
(start dri batch 2010/2011 rasenyer die terus exempted kalau lulus level 6..mase tahun aku,kene lulus level 6 dulu,baru boleh amek ept,lepastu baru bole exempted.)


for ur information wahai bebudak yg nak masuk uia ni,jangan nak stadi bahasa inggeris spm utk ept ni.tapi,stadi bahasa inggeris yg org barat punya.err..ada paham ka?maksud aku....err...mcmnila...ko penah bace novel harry potter english edition?atau buku cinta english yg tebal punye tu...ha..camtu la ayat die...KOMPLIKATED,MENGANTUK..DAN SANGAT BORING.

haha.tapi jgn takut ye adek2,.tujuan akak tulis camni sebab nak takutkan adik2 ni semua.Ala..gagalkan jela ept tu...hahaha....kalau korg dpt setahun punye program(Which kalau batch lepas,hanya kurang 30 org je yg dpt.)...insyaAllah jadual anda akan terlalu padat.

motif? OK AKU CEMBURU SEBAB DAPAT DUA TAHUN PUNYE PROGRAM...HUAAA..OKLA,REZEKI MASING2.

ok dah2.enough.so stadi hard la ekau semua.pergi search soklan english(yg us punye ke,uk punye ke)...ha...itu baru mcm ept.

P/S : KALAU SOALAN EPT TU SENANG GILE MCM SOALAN SPM,JGN LA MARAH AKAK YE,UIA MEMANG SUKE TUKAR2 SESUKA HATI.SO,EXPECT THE UNEXPECTED KALAU DUDUK UIA NI.

5 comments:

leena said...

akak, takot lak nak ept ni. camne nih? akak tolong ambil ept boley?

tomomi+soo yun said...

auuww...akak...bgusla akak ni...huhu...rajin membri information tuk adik2 ye..hihihi..(ko mmg comey la yam...haha)

yamilalala said...

NI APE KEHEY KORG PLAK YG MENANYE NI!SEBOK AJE! HAHAHAHA

munirah said...

well, sekarang uia dah men tkr tkr sesuke hati je deorang pny format bagai :D 1st ept sape tak exit, kena amek ept test every sem jugak, if u're lucky, pass sem depan tak yah amek eng, if u're not, sambung sem depan amek bi lagi, and boleh ade kemungkinan akan stay level.. sangat complicated ! and lecturer pon kdg2 tak sure how the level was decide, sangat pening :( haha btw, nice info akak tulis :)

yamilalala said...

thanks munirah! lupe nak g tau info tu,well u help me a lot.