Thursday, September 29, 2011

MY FOREIGNER FRIEND,AND THE STRESS OF STUDY HAS BEGIN!

rindu kat blog ni.hampir 2 minggu tak melawat.lawat tu lawat.tapi jenguk sekejap je.taula kan internet kat U ni camne...kalau ikutkan,style aku mase kat foundation pj dulu,sanggup tak tido malam semate2 nak dapat internet laju...tapi ntah kenape ntah sekarang ni...aku asyek nak tido awal je...otak penat kot..

huh.second and third week dah mule membuatkan aku stress.hey hey.releks.aku takdela maksudkan it is a bad stress.it is good stress u know?cause with that stress,i have engine to start my otak and to ask my body to sudy hard!

so.banyak aku nak cerite pasal uia.a very interesting and unic place to me.eh eh.not because i love uia oke,this is because....hobi aku ni suke berjalan,mengembara,mentafsir...observe and sebagainyer lah.

(eh,korg sedar tak ayat aku da tak childish da skang ni?nampak sgt aku da matang kan? :D)

THE INTERESTING.

~u know...uia ni banyak foreigner dari middle eastern.africa...and watsoever negare yg tak penah dgr pon ade.
~kalau da mcm2 bangse,perangai pon mcm2.
~selalu je aku dgr from my fren pasal the negative side of this foreigner.ok.mmg.ape yg mereka katekan tu benar.
~BUT.BUT.BUT...u know wat...entah kenape...aku rase having a foreigner friend in ur class really interesting.diorg dri mcm2 negare.and diorg ade mcm2 pendapat.
~and mcm2 fesyen pakaian.serius aku suke gile tengok org pakai mcm2.and to me it is not weird ok.
~TAPI KAN,AKU SANGAT MARAH.bile kat kelas bebudak lelaki tu mcm ejek2 satu2nyer foreigner kat kelas circuit.woi,!beliau tu kan tetamu yg belajar kat sini,kenape nak hine.sangat tak sopan tau.entah2 otak beliau lagi bijak 10 kali ganda dari kau.memangla die dari bangladesh.so wat?die ade ilmu.org ade ilmu ni,perlu dihormati tau?

PERIHAL SIR BENSAID.

~kalau korg sedar.aku ni bnyk sgt ckp pasal sir bensaid.apesal?apesal?
~sir bensaid is our islamic worldview lecturer.die dari algeria.well,untung aku dpt lecturer yg pernah tinggal canada and uk.cause u know wat?die buat kami think worldwide.islamic worldwide.jangan asyek nak ckp pasal melayu je.THINK ABOUT OUR MUSLIM BROTHERS OUT THERE.
~our class is our femily,that wat he said.yes!itu yg aku nak.tau2 jela kan kalau dok kat u,susah nak rase kelas tu mcm femili.iyela...dtg kelas terus stadi,dgr lecturer ckp,and then habes kelas blah.TAK SOCIAL langsung!apekah.
~semalam semalam die tegur ak sebelum aku sempat tegur.i was like,terkesima and happy.he remember me?sangat terharu.
~aku paling suke kalau die cerite pasal bende2 yg aku tak tau.like,how life as a muslim in western country....budaye bangse lain..and watsoever.
~and he loves malaysia.seriusly.he said,akcelly his wife loves malaysia more.aww...


PERIHAL KAK MIMI
~kak mimi,lecturer circuit kami.SANGGAAATT COMEELLLL.
~seriusly,she is such a caring person.dahla comel,caring,bijak...weh2,untung gile bakal husband die.
~die ajar circuit with such fun way.kelas kami rase mcm ceria.kalau aku tensen pon,itu salah aku,otak aku lambat sgt nak pikap ape yg kak mimi ajar.
~the best part,kak mimi punye tutor.lupe name die.let me call him bro.
~bro ni ade masalah speaking accent.eh eh.bukan masalah.kak mimi da menyedarkan kami yg kami sebenarnyer yg salah.bukan salah die pon speaking die pelek camtu.kami yg patot belajar utk paham ape die ckp.
~and bile pikir balek...haahla,,tol gak.ini baru belajar.belum keje lagi.nak kene hadapi lebih banyak speaking accent.face it !

and banyak lagi perihal lecturer aku yg lain.tapi tak tau nak cerite.HAHAHA.AKCELLY,ini baru permulaan.belum habis sem pon aku da pegi gelabah2 nak story pasal lecturer aku.mungkin aku eksaited,KOT?

*********************************************************************************

oh ye.and untuk sesape yg bertanye kat aku pasal best atau tak life kat uia.?meh aku jawab.

'mane2 u pon,kalau kau seorg positive thinking,kau akan rase u tu sangat best! '

'uia is sgt interesting.i can watch so many variety behaviour of people.watching people is fun!'

'hey hey.i have 4 years here in uia gombak.so..i don want to think so much about negative side of uia.i just want to think that positive side so that i will always feel that uia is my second home and i wont be bored to die for the next years to endure'

2 comments:

CIK M said...

WOW THIS POST IS KINDA ENTERTAINING. ILOVE THAT POSITIVE SIDE OF YOU. TEACH ME FRIEND, HOW TO BE LIKE YOU. YOU'RE GREAT :)


hehhe :D

yamilalala said...

amboi2 cik m nih! bukan cik m ke yg ajar kite jadi positif? :P