Wednesday, October 16, 2013

AKU BUDAK SKEMA YANG NAKAL DAN JAHAT

aku rasa jahat sangat kat cikgu aku dari dulu sampai sekarang.
jahat sebab tak buat kerja rumaah.
jahat sebab buat diorg marah.
jahat sebab suka datang sekolah lambat.

aku juga jahat
sebab dahulu aku anggap those gengster kat sekolah have no life,
walaupun aku tak tahu hakikat sebenar kehidupan mereka .

aku juga jahat dulu,
sebab tinggalkan mereka yang free hair, and think they are bad. (luckily lot of people i meet, makes me tersedar)

aku juga jahat sebab jadi terlalu skema - 
actually aku mase form 1 sampai form 3 is the type of those annoying student who thinks kelas bising itu satu kebencian, 


padahal .....
aku sangat merindui kelas bising,
sebab kelas bising menunjukkan kami semua kenal each other.
not like now ,
university class is the class where we people dont want to know other people,
because there is too many classmates.
always change classmates.
especially if u are the loser who repeat many subjects(like me)
but, i just sometimes hope,
we can makes friends with every people in our class,
because it sucks coming to class,
and dont really have fun with classmates .
because we just know them, and not friends with them .
i know,
aku da masuk universiti,
mane ade bende camtu exist dah,
kau kau,aku aku.
aku dan kau takde mase nak kenal 60 orang dalam satu kelas,
kelas bukannyer satu,
banyak juga.
but i just hope.
harapan mane ada kacau orang kan ?


i mean,being nakal is bad , but in the same time, its not really bad.
it just,
because u are teenager,
being teenager is like that. NAKAL. haha . TROUBLEMAKER.
tapi,
being teenager, tolong....tolong jangan keseorangan..
jangan pendam perasaan sorg2 ,


u can be nakal,
but nakal has limit .

bukan nakal sampai buat cikgu kecil hati ,
bukan nakal sampai amek rokok lepak hisap dengan kawan same2 ,
bukan nakal sampai jual dadah sane sini,
bukan nakal sampai jadi gengster kongsi gelap .

if u bad at study ,
then ,
do sport.
atau berniaga ...
and much more.

there is so much meaningful thing to do in life,
other than be someone who dont have works to do.

there is different, between JOB AND WORK.

job is where u make money after u do work.
work is where u make job .

if u dont have job, at least do works.
mungkin boleh tolong emak di rumah,instead of make them sick for having to do all homework so much,kerana mereka da tua.
atau tolong ayah potong rumput.
and dont u dare asking for pay from them .

because ,

u know why is it,right  ?
think back if u forgot.

No comments: