Monday, September 6, 2010

its 3 days diary

JUM-A'T

-its balek day,after got photo shoot,(ah,i'm sound star-ing)-(tenks to firdaoh for his penat lelah bwk camera)
,yah..sambung citer,lepas photo shoot,aku tergelabah-tergelabah nak balek.almaklumla,mase tgh syk2 photo shoot ekal si adek call,suruh siap cepat2,si kaspi sudah datang.wa,ape lagi,x sempat nak ucapkan proper selamat hari raye and goodbye to ma fren.abih tu,berlari berkejaran,ke tgkt 4.fuh,naseb bek rumate2 aku ade,kalo x,aku rase nanges tinggal diorg tanpe ucap slamat tinggal.

-selepas berpanasan kat kereta,sampaila ke rumah kesayangan yg merindui aku.sampai je,terus zzzzzzzzzzzzz.zreeetttt(bunyi spoil)
kedengaran suara umi si umi tersayang mcm baru balik dari sekola.CLASSIC.ari jumaat,aku x tau kenape,aku mesti mcm suke tengok umi balek dari sekola.well,i don know why i have weird thing.

-umi mencadangkan agar aku ikut sama dia pigi itu nilai square la.cari girlies thing,womenist thing,and some MEAT.for hari raya purposela,daging DENDENG,have u ever heard about it.i believe to myself,that daging dendeng is the mmmmuuuuuaaaahhhh daging i ever taste.(ok.hiperbola.betol ape.)

-hmm.pergila shopping.mcm x klaka,cari bende lain,shopping bende laen.well,like umi said,"kite shopping keperluan ape.."yup2.btol3.

-BUKA kat rumah,umi masak ayam panggang.CLASSIC.


SETU(satirday)(saturday)
-THE DODOL IN ATOK LEKEN'S DAY

don annoying with ma mengade2 nak bagi name hari tu mcm2 name.well,sebenarnyer ade kaitan.haha.this setu is interesting day.

why.??
read urself-

7 pagi - umi ngan ayah sudah bertindak sebagai komander,bangunkan anak2 mereka yg sangat tanah liat.

8 pagi - umi ngan ayah sudah lame bertolak ke rumah atok leken yg jauhnyer x sampai habis satu lagu 'BALIK KAMPUNG' oleh sudirman pon.hehe.anak2 pulak baru terkial2 nak bersiap.dan bertolak.

8-sukulagusudirman-pagi -arrive at destination.atok yg berumur masih cergas mengacau dodol.cucunyer?hoh.looks mcm zombie baru jadi.

9-12 - mengacau dodol(aku mengade2 nak jugak kacau dodol tu.nak tunjuk kekuatan konon.ladies is ladies.their tenaga same dengan lelaki tua berumur 70 tahun.),memasak lodeh,kuah kacang,nasi impit,menaip resepi,pasang lagu raya(melalui laptop yg aku ulang alik pegi rumah balek nak amek sume perkakasan like speaker,camera thingies.),many thing la i do.penat sangat.

3 - 4 petang -sume pahlawan dilihat sudah tumbang,

5-6.30 petang -menanti sate yg x sampai2.

YA ALLAH,mesti korg tensen kan bace entri yg xde intronyer ni.'
dipendekkan cter,atok buat kunjungan(means bagi berkat a.k.a makanan kat sedara mara jiran watsoever,)-kunjungan tu berupe satu set sate lengkap dengan lauknyer.and satu bekas dodol.CLASSIC hah.

5.31 petang - contact org yg kami tempah sate.MasyaAllah,bole x die bagi kejutan,cakap,die tersilap tarikh.atok da beristighfar banyak2 kali,anak2nyer yg laen cari alternatif lain,cari kedai sate.ok.naseb bek ade beberape kedai terime tempahan yg banyak tu.

-nak dijadikan citer,kami ade menempah sate melalui perantaraan anak angkat atok.yg da lame sgt x jumpe.x perlula dinyat
akan sebab.tapi...aku rase ade hikmahnyer berlaku kejadian sebegini...kalo bende ni x jadi,mesti sampai skang,pakck aku itu x nak datang2 ke rumah atok.

lepas selesai terkocoh2 menghantar kunjungan....its...

BUKA TIME.!!!

well,we really happy at that moment.its unceriterable.we have all our pakcik makcik,and its priceless day.
yay!
alhamdulillah,...


AHAD-nothing happen.juz,two ma samsengg small sepupu girls balek kampung to cheer up my day.
haha.

4 comments:

misfaida said...

ur days are quite pack aa. hahha, btw, jangan lupa ye mesej kte syaal nanti. hee :D

MARDHIAH THE MUSLIMAH said...

hahaha....its no problem....bole x die ingat lagi aku ckp ape..haha...bagus2!

r.o.w.z.y said...

nk dging dendeng! Sedap woo..

MARDHIAH THE MUSLIMAH said...

ok set!aku bwkkan sume makanan raye .insyaAllah.korg doakan la semoga makanan tu x habes ye.haha.