Monday, September 6, 2010

yeay,saye da tau jalan ke bangi!

shopping bersame adek2 lelaki yg ade hal urgent.
-ok.aku ngan adek2 lelaki aku nak shopping baju raye ke bangi.kat warta.huh.1 jam perjalanan.not exctly 1 hour.its,1hour lebih la.ok.bertolak kol 11.30.sampai kol 1 kot.dengan mcm2 halangan.antaranyer,kereta yg dipandu aku telah tersesat jalan,and mcm2la.nak pegi bangi ni aku kene ditunjuk.aku rase,mcm da sejuta kali ayah aku bwk aku pegi bangi,tapi aku x hafal2 jugak.akhirnyer,terpakse berpandukan kepade org yg menGHAFALNYER.malangnyer,time aku tgh nak sesat,timu tula die pegi kroh kroh.means tido.haish.lepas sampai,aku diberi mase,mcm 1 jam 30 minit nak shopping.ok.untuk pengetahuan adek lelaki aku tu ade tuisen,kol 3.tragis x.?

lepas da cepat2 shopping tu,keluarla dri parking lot warta tu.

mak oi.

kat parking lot hari kerje bole traffic jam gak ke?

huh.

jem punye jem,nak cepat punye pasal,terpaksa amek highway.this is ma fez time u know,pandu sampai ke warta and lalu highway,-lalu highway means kene lalu tol,which means its a something that i sendiri terkejut mendengarnyer.almaklumlah,pengalaman pertama,uhehe.

lepas da lalu tu,mak oi,sakit jantung aku mendengarkan kemahalan tol tu.cincana,7.50 sen??Wa,,,gunr mex expressway nak ke KL 2.50 je....waah....aku da tersilap jalan da...

takpela.pengajaran dan pengalaman.

aku suke memandu.in the end,lagi 10 minit nak sampai rumah,hm,aku tukar shift ngan adek aku sorg lagi tu.haha.

!! dala adek aku tu jarg bawak keta manual,pastu baru blaja keta auto.menempah kecederaan nampaknyer aku ni.haha.takpe2.hasil tunjuk ajar kakak yg nampak mcm pemandu proffesional ni,die berjaye sampai ke rumah.ahaha.gurau saja.tu sume kuasa Allah ...!!

3 comments:

misfaida said...

mardhiah pergi warta??!! wahh, bolehlah ni datang rumah kte. HAHHA, dekat je tau :)

r.o.w.z.y said...

yam!toksah g bangi..g nilai pn ko sesat..hik3

MARDHIAH THE MUSLIMAH said...

faida : set!mase cuti due bulan nantieh!hoho

roro : hei....nilai tu aku da pro da..mase korg,aku x pro lagi...tula...spoil la...haha