Saturday, February 4, 2012

Pre-Second semester.

Semester baru da nak bermula.Cepat gile weh mase berlalu.Aku rase kelakar bile pikirkan balek.

~THE PAST 11 MONTS~

Aku graduate dri CFS IIUM.
Patutnya graduate dah sem sebelum tu,tapi sebab sangkut satu subjek....aku terpakse repeat satu sem lagi...yeeee satu subjeekkk je.Heaven gile aku mase tu ade satu kelas,tapi biasiswa cfs masih boleh enjoy same mcm kengkawan yg lain.Mase naik sem last tu..aku asyek down je.....rase mcm malu gile nak jumpe kengkawan..naseb bek ade kengkawan repeaters lain..dengan mereka lah aku mencipta kenangan terindah last sem tu....ditambah lagi mcm2 occasion berlaku mase last sem tu jugak....dapat pulak lecurer yg ohseemmm.

i feel like,ya Allah....forgive me from feeling sad...you have give me the happiness more than i need.
*Kalau korg pikirkan balek...setiap kali korg ditimpa musibah...siapa sebenarnyer yg buatkan korg hepi lepas tu?yg bawak kegembiraan bertimbun?bukankah Allah yang Maha penyayang?


~THE CUTI SUPER DUPER LONG.~

6 bulan kitorg cuti.ye 6 bulan.hanye kerana kami jadi mangse promosi
"mai-mai datang belajak kat Malaysia foreigner sekalian"

Wa cakap lu mmg lame weh sampai menimbulkan rase tertekan.Mungkin bagi korg..wah heavennyerr dpt cuti 6 bulan....Aku tak bole keje atas sebab2 yg tak dpt dielakkan....Ape aku buat selame tu?muhahaha.rahsie.Tapi aku ade gak buat projek sikit2...macam projek jual kerepek bawang indonesia yg aku buat.untung tu ade gakla.tapi semua tu habes sebab beli ape ntah.


~THE GRAND ENTER TO UIA GOMBAK~

Finally!finally!!!masuk gombak akhirnyer.korg tau tak betape gembirenyer dan sedihnyer mase tu?
-Gembire sebab da lepas dari penjara rumah selama 6 bulan. XD
-sedih sebb kitorg raye 6 hari je...raye ketujuh tu beraye di gombak...(mase taaruf week tu seniorita pasang lagu raye-ceh,sengaje membuatkan air mate kami turun dengan derasnyer aje)

Taaruf week tu aku da citer.ni entri die.


~FIRST SEM,FIRST YEAR~

The epic sem.Sem pertame akan sentiase jadi sem yg epic sebab banyer bende buat ko terkejut mak nyah.
so,this is the link ke entri2 rumusan yg aku buat sepanjang belajar mase sem 1.


and ini plak entri pembakar semangat dari satu blog dak engine uia yg aku jumpe.

~THE CUTI FINAL~

Serius aku rase inilah cuti paling melegakan pernah aku dpt...setelah penat,pressure,gembira,sedih,ketawa melalui sem 1....akhirnyer dpt aku lepaskan diri sekejap.Cuti sebulan ngan Cuti 6 bulan lain ye....

Cuti 1 bulan is for rehatkan minda,Cuti 6 bulan is for torturing it!

Sebab bagi aku,manusia ni limit die sampai sebulan je cuti untuk rehatkan minda..(untuk aku la)...

So.habesla rumusan aku.

.aku tak tau apesal aku buat post ni.entah.aku terase nak buat.aku terase nak rumuskan ape yg berlaku sepanjang setahun ni.so that aku bole rewind and look back what have i done during these past years.Thats why i say,

I BLOG MY DIARY. :D




4 comments:

Naqya Nazrey said...

Yam! Kiut giler blog kau! V(^_^)V

*komen takde kene mengene dengan post. Sekian ;-P

PENCONTENG said...

bermuhasabah.

selamat berjuang :)

wani itu saya said...

"ceh.macamla kitorg tak annoying dgr korg terjerit2 mcm nak pecah telinga aku and mcm nak sakit jantung bile korg tengok bola or maen bola."
stuju gler part ni!!! =p

yamilalala said...

naqya : kau mmg kiut. :D
penconteng : selamt pada anda jua!
wani : haha...ingatkan aku sorg je tak suke bende tu.yey,da ade kawan.