Saturday, January 22, 2011

khalifah kecil to be.

sejak dari dulu.hidup aku dipimpin.aku x pernah pon nak jadi pemimpin.dan x pernah bermimpi pon nak menjadi pemimpin.kalau jadi pon,kene PAKSA.so,nak tak nak,aku terpaksa memalukan diri aku.

entah.aku memang takut mahu jadi pemimpin.
takut digelakkan org,
takut disindir,
takut kite tersalah pimpin,
dan yang paling terpenting,
takut org2 yg kite pimpin rase kite x layak langsung jadi pemimpin...
SUMER DIATAS BERCHARGE NEGATIF.

tapi,,bile semakin aku melangkah ke alam dewasa,
rasa ingin memimpin tu mule timbul,
umpama timbulnya sebulatan buih di lautan yang luas,namun ia meletup selepas itu,hilang.
tapi,buih lain timbul,dan ia sentiasa berulang.
dan sesungguhnya,INI METAFORA YANG HIPERBOLA.

Bukan ape,berkali2 aku dipaksa jadi pemimpin,
dan aku memang nampak seperti pemimpin yg bakal runtuhkan negara.
kucar kacir jadinya.
ini semua disebabkan,aku x yakin diri sebenarnyer.


baru2 ini,aku seperti tergerak hati nak anjurkan event yg kecil aje.
tapi,besar sungguh bagiku.
aku takut memikirkan ape yg bakal berlaku nanti.
berjaye ke x ni?
ade ke org intersted nak join..
kadang2 aku mcm nak tarik balek je tindakan ak ni.
serius la,ko mmg serius ke ni yam?

lame aku pikir.
ah!
berjaye ke x,aku x kisah.
kalau berjaye,itu rezeki dari Allah,
and kalau fail,Allah nak ajar something kat aku..

come on yam,ke arah ENGINEER MUSLIMAH YG BERJAYA!

2 comments:

Raji berkata said...

hohoho bkn semua org dilahirkan dgn sifat kepimpinan
tpi tu xbermaksud yg kita xbole memimpin ;D
gd luck inshaAllah berjaya je
tawakkal byk2 hohoho

yamilalala said...

syukran jazilan ya anta~