Friday, February 25, 2011

Hentikan Drama Korporat.

Cerekarama tak sah tanpa korporat.
Korporat tak sah tanpa cerekarama.
(err,sbb cerekarama pasal dunia mereka,mestila mereka akan tgk kan?)

Bukan mencemburui,bukan memusuhi,hanya sakit di hati.
Iyela,bilamana drama kat tv tu tak sama dengan keadaan sebenar,kadang2 membuatkan kita yang biase2 ni rase annoying bukan?
memanglah,naluri manusia menginginkan something yang lawa untuk ditengok?tapi kenapa semuanya pasal dunia korporat je?kenapa semua mesti dress up lawa2 dengan bajet seorang 1ribu?
Kenapa tak cerita pasal aku je?kenapa?kenapa.?

err,maksud aku di sini,kenapa drama x kisar pasal kehidupan orang ramai yang sebenar?
kalau yang sebenar pon,mesti banyak negatif.macam kalau penggambaran tu kat kampung.
die mesti ade lah menyelitkan orang2 kampung ngumpat,minum kopi lepak2...
Tapi pernahke die selitkan pasal orang kampung yang saling kenal mengenal?
pasal orang kampung yang cepat je menolong kalau ade kenduri kendara?
kalau ade pon,1 percent je.

Tapi yang aku kagum adalah drama2 kelahiran arwah yasmin ahmad,saye suke,sebab die erlatarbelakangkan kisah hidup orang2 kebanyakan....care cakap...care dress up....mostly la...

SO,WHAT I WANNA SAY HERE,HELLO PENGARAH2 DRAMA DAN FILEM,KAMI ORANG KEBANYAKAN NI LEBIH SUKA ANDA MEMPERBANYAKKAN DUNIA KEBANYAKAN BERBANDING DUNIA KORPORAT.OKEH?


2 comments:

Asma' said...

betul, betul! :D semua nak perfect je. kekadang watak org alim2 pun yg negatif je.

yamilalala said...

agakla...tgk la crite ustaz2 tu....die punye 'awek' akan digambarkan alim,tapi nampak leher.haha.ape kejadah.