Sunday, February 13, 2011

kabus2 cinta.bahagian 1

jumaat lepas,bermulalah kisah percutian keluarga besar sebelah bapak aku kat fraser hill.ingat lagi pade post aku yg ini?mestilah x ingat kan?muhaha.ok.x kelaka.

ok2..pergi sini sat...

da pergi?...haa...famili yg kat gamba tu jela yg pergi...famili yg xde dl gamba tu sumer famili yg da de cucu2...so...x pi la..famil;i yg mude2 ni aku gambarkan sbg famili ketawa kuat2.
anyway,percutian ni kami rancangkan setahun sebelum tu,sejurus selepas kitorg famili kecik balik dari tempat tu...disebabkan kitorang rase rumah peranginan persekutuan yg kat bukit fraser tu terlalu besar untuk satu famili je,so,kami pon mau pergi dgn famili besar plak.lagi happening....

jumaat petang tu kami sampai....bile sampai je,berteraburla sepupu kecik aku main2 dalam rumah ala2 dato' tu.mane x dato'nyer,satu rumah ade 6 bilik,satu bilik berkeluasan mcm satu 1/2 rumah aku,siap ade bilik air and tv and peti ais lagi.wow.cincaaa~~lepas tu,bayar 200 untuk semalam..sebab ade subsidi kerajaan kan...sepupu2 kecik aku mmg senang la nak main2 kejar.sementara yg lain tgh kesejukan,aku dgn syoknyer rilek saje.haha.berlagak sungguh.

banyak aktiviti kami buat,and of course la,kami masak sendiri.bahan2 sudah dibwak dari rumah.sabtu malam pulak,buat barbeque.serius best tahu.sebab ape tau,sebab ade KABUS TEBAL.DAN SEBAB AKU BOLE MAEN KELUARKAN KABUS DARI MULUT MCM ORG KAT LUAR NEGARA.huhahaha

lepas barbeque tu,sambung maen badminton(satu hari tu aku maen badminton aje..tu yg excited sgt nak maen tu)...da la malam2,berkabus,sejuk..haha..tapi aku mamposkan saja.aku x kire.aku nak main jugak...haha..mase maen tu,serius aku gelak x senonoh.bak kate somebody,sekali sekala...kat luar kau kene gelak sopan..ups,terkantoi sudah.

serius best.aku rase jumaat,sabtu,ahad ni asyek ketawa telebeh2 je.astaghfirullah....bukan ape,hang out dgn family besar sgt seronok sbb mereka gila2.percutian ini memang merapatkan kembali silaturrahim kami...alhamdulillah..

gambar akan diupload pada bahagian 2..huhehe


2 comments:

ILaMiLaSyaMiLaH said...

yam...siyes jeles ngan ko..
family aku slalu x cukop korum kalu nak g jalan2..lak tu,ssh nak gathered satu family beso (even kdg2 ade gak kitorg wat family gathering same2)...

btw,really miz u so much! hope 2 c u again. stay in touch.. ^_*

yamilalala said...

mis u a lot to mila...haha..baru je g blog ko tadi...tapi mmg susah pon nak wat gathering ni..sebab masin2 bisi...tula...kitorg pon kire bernaseb bek la ni..huhu