Saturday, October 9, 2010

waaaa....da rindu da.....

sob sob sob..isk..isk..isk...T_T

tiada kata secantik air mata
yang dapat kuungkapkan
kesedihan berpisah sebulan suku
dengan umi dan ayah tercinta

aku baru balek dari kelana jaya,tempat kumpul jemaah haji.time aku menulis ni.balik terus on9,senonohla sungguh.(kalau x,aku akan lupe ape mende aku nak tulis,well,aku ni cepat betol lupe-dush dush)

mase nak pergi tadi,kami bawak 3 rombongan kereta.kecil saje.umi ngan ayah naek laen.aku naek ngan siblings aku.hush.sungguh menakutkan cara pemanduan kaspi.aku pon mcm tu jugak.hahaha.

mase dlm perjalanan mengejar mase yg tercuri disebabkan nak antar asmak si kakak,tibe2 sedap2 aje sandal aku memputuskan diri die.bukannyer aku jalan ganaz sangat pon.(ehm.mungkin,jugak.ok.i admit.aku jalan ganaz sgt.mane x nyer,sepatutnyer aku bwk kasut raye tu,tapi disebabkan tergelabah lagi dan lagi,terbawak sandal buat kejar anak2 kucing penakut kat rumah aku tu.)

so,aku telepon talian 999,that is my mom.haha,kesian umi,kene plak selipar emergency.(kaspi x bole singgah beli selipar,sebab,kami terkejar kereta umi ngan ayah.)

lepas da jumpe balek kat r&r,sesi penyerahan slipar pon bermula.ok.haha.takpela.slipar yg terpampang jenama,NIKE.haha.dala ade heel die sekali.malu aku.oh x.x.aku bersyukur ade slipar.fez time aku pakai wedges akcelly.

after that,sampaila kat kompleks haji kat kelana jaya.wow.ramainyer manusia.mane x nyer.satu jemaah bwk belas2 rombongan.

da sampai,aku ngan sepupu aku ngumpat2 pasal org bwk bekalan makanan melampau mcm nak pegi travel jauh.PADAHAL,KAMI PON MCM TU JUGAK.cume,kami nyorokkan dlm beg.ehehe.lack of self-ape ntah.

abis makan,bual2,tibe2 ade pengumuman.pakcik2,makcik2,yang nak pegi haji,sile pegi ke kaunter watever and watever yg nnaek penerbangan watever.
aku mase tu baru stat feling mengade2 nyer tu...da mule nak cry2..aku x tau kenape,tetibe,aku terase mcm budak kecik plak x nak berpisah sebentar ngan mak bapaknyer...haha...ok2,sape2 ade perasaan camtu,lukiskan smiley kat comment bwh ni ye?!

okla.cow yah!da x tahan nak nangis ni.bbuhbye..Assalamualaikum


p/s : kalian doakan keselamatan umi ayah ku jua yah di sana;.

1 comment:

misfaida said...

semoga mereka selamat dalam perjalanan pergi dan pulang. be tough mardhiah, chayo! :)