Wednesday, November 24, 2010

Dari kaca mata baru ku.

Kelmarin,aku menempah seekor kaca mata khas yang ditempah dari Itali.
menurut penjual itu,dia sebenarnya tipu sahaja dan kaca mata itu dari tanjung malim sahaja.
aku pula rase nak menelempang muke pondan yang aku memang anti.Sape tak anti dengan mak nyah ni kan.Dah dijadikan lelaki tu terima ajela.Jangan nak salahkan mak bapak pulak.

Ayat2 diatas semuanya salah kecuali yang pada perkataan yang lain macam sahaja,itu betul.

Ah!Agak susah tahu nak sesuaikan diri,iyela,selama ni kau sudah selesa dengan kaca mata bulat kau dan sekarang kau kene beli kaca mata rectangle.lepastu,kau pakai.Agak sangat weird aku dibuanya.Muka aku hari ini sentiasa tampil terkesima akibat penangan kaca mata baru.Aku seperti mendapat wajah baru.Wajah yang lebih matang sebenarnya.

Adakah ini sebenarnya menunjukkan yang aku masih tidak dapat menerima hakikat yang aku hampir masuk 20 tahun sebenarnya?

Well,for the sake of matang,aku gagahkan jua membeli kaca mata rectangle berline hitam dan memakainya.

4 comments:

Farah said...

haha. smart kn spec ko yg aku tlg pilih?

yamilalala said...

amboi2...nak jugak mencapap....ni sumer salah ko ak da kene jadi matang!hahaahaa

misfaida said...

beli pun! ehehe, nak tengok macamana wajah baru mardhiah sekarang. nak tengok nak tengok! hahha.

nanti kte nak pergi uia kte bagitau okay. boleh jumpa. yay! :D

yamilalala said...

faida kene cepat2 g uia.cepat!!!!!!!da rindu sgt da ni....lina tooo!!