Wednesday, November 10, 2010

yam minx maaf umi ayah..yam da cube sebaik yang mungkin.

Surat untuk umi ayah tercinta.
11/11/2010

Assalamualaikum,umi ayahku sayang.Tinggal beberapa belas hari aje lagi umah dan ayah akan balik,balik ke rumah.anak-anakmu terlalu merinduimu.walaupon mereka tidak mengatakannya.Rindunya,rindu yang tak terucap.

Oh ya,Ayah...selamat hari jadi.كل عام و أنت بخير!bak kata Arab.almaklumlah,ayah kat negeri arab kan.Seronoknya,sambut hari jadi kat sana.mesti berkat kan.Mungkin jua,itu hadiah yang terbaik yang ayah pernah dapat sepanjang hidup ayah..berada di mekah,sesuatu yang paling bahagia.

Umi,Ayah....

Yam mintak maaf terlalu banyak....umi,ayah....yam mungkin tak dapat nak membanggakan umi dengan ayah..maaf...yam da memalukan umi dengan ayah.....Selebat Hujan yang turun pagi ini,selebat itulah air mata yam....yam x boleh tahan diri dari menangis,memang ianya secara tak langsung...Maaf....maafkan anakmu ini...

Yam terima ape yang berlaku.dan yam redha...Tapi yam langsung tak sanggup nak bagi umi dan ayah dengar berita yang mengecawakan ni...Yam sakit takpe,yam sedih takpe,yam dihina orang takpe,tapi yam taknak orang sekeliling pandang umi dengan ayah bile ni terjadi....biarlah yam kene semua tu,bukan umi dgn ayah...

Umi,ayah....
Yam da cuba segala yang terbaik....yam da berusaha keras,malah umi dan ayah selalu mendoakan kejayaan yam.Yam tahu,Allah da atur segala yang terbaik untuk yam.

Maafkan yam kerana bagi berita yang sedih ni....maafkan yam umi ayah....Yam doakan umi ayah dapat mengerjakan haji yang mabrur...

Salam cium dari anakmu sayang...dan semua anakmu jua..

7 comments:

NabiLah Nor aZmaN said...

nape ni yam????

leena said...

yamm... :( be strong bebeh.. Kita harungi sama2 ye..

misfaida said...

mardhiah, it's okay to cry. just cry until you feel better. release everything, all those feeling that make you sad. release them.

kte doakan semoga mardhiah sentiasa dalam redhaNya,sentiasa tabah dan kuat hadapi segala ketentuanNya. i'll be waiting for you mardhiah, kalau panjang umur, insya-Allah kita jumpa lagi dengan sesuatu yang membanggakan :)

MAY ALLAH BLESS :)

tomomi+soo yun said...

pjg nye faida tulis...sweet3...hihi...ak nk ckp pndek je tau...jgn cedey!!kita kan muda ag..xbermkne pluang tu dh xde...n igt je..perjuangan kita blum slesai slagi xjd IR...okey yayang!!hihi

::pencinta waktu:: said...

gagal sekali tidak bererti gagal untuk selamanya :)

bangun kembali dengan tekad, azam dan semangat yang baru.

La' tahzan. Innallaha ma'ana :)

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

yam buat apa syg?

yamilalala said...

la...x dpt nak pergi gombak la ...ahaha...kan naseb kite same....ehehee