Wednesday, December 15, 2010

lamenyer x kejiwangan.

tetibe je aku rase nak jiwang yang berkilat.
haha.kadang2 aku rase aku x layak pon nak cakap pasal cinta.aku rasa kadang2 aku x layak pon untuk dicintai dan mencintai.but this post,sekadar angan2 saje.ok?hehe.

This is,the dream story of mm.
- Aku selalu je berangan.yang satu hari nanti,akan datang seorang lelaki yang betul2 nak amek aku jadi isteri die.Semua kawan2 die membantah.mereka kate,die tu tak lawa,hodoh plak tu.buat ape kau mahu amek die jadi isteri kau.and pastu die cakap.bagi aku die lawa.lawa itu hanya sementara.nanti tue2 buruk jugak.Lepas tu,die akan bagitau mak bapak die.And terkejutnyer,mak bapak die merestui.wow.alhamdulillah.Lepas tu die kol aku.Dari mana dapat no and dari mana kitorang kenal pon aku x tau.tetibe je kan.lepas tu,die cakap,die and famili die akan datang rumah aku esok.Dan aku sangat gelabah.mengigil satu badan.Aku lari2 pergi kat mak bapak aku.cakap pon tunggang langgang,mcm org yang baru belajar bahasa melayu dah.mak bapak aku pon terkejut.dalam masa yang sama mereka gembira dalam diam.uhehe.aku plak,terus masuk bilik,berkurung.trauma.aku memikirkan perkare bukan2.pastu terus mati sementara.

-esoknyer.lebas subuh tu aku terus masuk dapur.mak aku pon belom masuk lagi.nervous la katekan.entah ape aku buat pon aku tak tau.lebih 10 kali aku bukak peti ais,cari bahan untuk dimasak.tapi takde idea,dan dalam lebih 10 kali aku bukak peti ais tula,aku merenung peti ais selame 10 minit.lepas tu mak aku datang.aku tanye,nak mase ape ni umi diorg nak datang?mak aku pon cakap,la...nak susah2 buat ape.umi dah tempah katering dari makcik dotdotdot tu.
aku pon cakap.owh.

-tengahari menjelang.katering sudah sampai.aku da pakai cantik2.baju kurung dengan tudung biasa disarung selendang.malu sungguh pakai mende tu.adek beradik da ketawe2.terutamanya si syasya adek bongsu and stalker utama blog aku,mule mengacau2 aku.aku pon cakap..hish...diamla.

-atok2 dan nenek aku datang,nak bincang same.

- si encik dan keluarganya datang.aku da mule gelabah.nak buat camne ni?nak buat camne ni?lepas tu aku merilekkan diri.menampakkan cool.iyela.takkan depan mak mertua aku nak gelabah kan.mampoih aku.

-mereka semua soksek2 kat depan..and tetibe je umi ngan ayah panggil aku.pergi masuk bilik khas.nak sarung cincin katenyer.oh ya.sebelum tu aku da cakap da kat mak aku aku setuju.ntah macammane aku kenal encik tu pon aku masih tak tau.aku dubdab2 masuk bilik tu dengan mak encik tu.encik tu pon pandang kebawah.malu agaknyer.

-upacara sarung cincin pon berlaku.betape sangat menyeramkan mase tu.sangkaan aku,bakal mak mertua aku tu garang,rupenyer,sangatla lembut dan baik.

-lepas makan2 katering tu,mereka pon balek.

-aku diberitau tarikh nak kawin tu dalam mase 5 bulan lepas tu.APA!!!

-5 bulan lepas tu.kawenla.hidup bahagia.beranak pinak.

THE END.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Perlu diingatkan,ini hanyala kisah angan2 sahaja.angan2 yang ntah tercapai atau tak.haha.
jangan risau all my stalker,lepas ni da x jiwang da.

4 comments:

Raji berkata said...

woahhh
mcm bce citer org nk kawen btol2
tapi gi merisik mmg kasi cincin eh?
lol

inshaAllah nnti jadi kebenaran lah mimpi nih xD

yamilalala said...

eh...xla...tu bertunang skali..hahaha
mmg complicated sikit criter ni.hahaa

moga masin mulut mu itu..huhu

misfaida said...

wow, dah lama tak dengar angan2 mardhiah. rindu nak cerita itu ini macam dulu, kongsi cerita. huhu.

yang penting, semoga dapat yang terbaik.. yang beriman, berilmu dan berguna. amin insya-Allah.

yamilalala said...

amin3...hmm..aku pon sangat rindu nak dgr bebelan faida...btul...x tipu,,