Saturday, July 30, 2011

#WORDLESS MARYAM MARDHIAH

TAKEN AT 7 AM+++
time ni nak antar umi gi sekola....lepastu terus g bangi nak bank in yuran uia.bank muamalat.tu pasal terpaksa pegi bangi.sepang yg 'canggih' ni mane la ade bank muamalat kan.haahaha.
mase dalam perjalanan,hujan pon start,lebat selebat2 nya....dengan aku pandu sorg2,menambah ketakutan.tapi lepas tu tak takut sebab aku pegi menyanyi memekak dalam kereta sorg2.takpe,org tak perasan...kabur kan....hahaha.tapi serius wo,i hate memandu dalam hujan lebat cenggini.dengan penglihatan aku yg kabur,dtambah dengan cermin kereta yg kabur,aku hanya melihat melalui instinct.huhahahaha.

fine.lepas da sampai ukm,tempat muamalat tu terletak,so aku turun la...mule2 tak pelik...lame2 pelik.walaweh,mane hilangnyer muamalat??aku serius pasti aku pegi kat sini dulu.doh.rupenyer dah pindah tempat lain.

make berpandukan peta geografi aku yg sangat D- ini,aku pon.hmmm...carikla muamalat tu.mengikut kate pakgad,die ade kat belakang pkns bangi...so,aku pon carikla...carik punye carik,duh,terlajak masuk tempat lain...ingatkan boleh u turn,so,aku terus je la...dgn harapan ade traffic light yg ade u turn.sekali takde...4-5 kali lalu traffic light,satu pon takdak!!! last2 aku berakhir dengan masuk highway.aku da gelabah da....dengan instinct survivor,aku pon carila papan tanda ke klia,satunya2 jalan balik ke rumah yg aku tau....jalan punye jalan,EEH,ade simpang ke bangi la...mase tu la aku punye dilema,nak balek ke nak patah balek ke bangi tu,so,aku ikut kate hati.aku pon patah balik ke bangi.dengan harapan bernasib baik dpt jumpe bank muamalat.


jalan punye jalan ,jumpe bulatan...adui dilema lagi....2 kali aku pusing bulatan tu...aku cube nak cam jalan mane yg mcm bapak aku selalu lalu...almaklumla,selame menjadi penumpang,kerje aku berangan je kat kereta,memang aku tgk jalan...tapi ....aku berangan.hahaha.

jadi aku ikut jela instinct sekali lagi.hahaha.sekali,alhamdulillah...betul...fiuh.mate aku da sejuta kali tengok meter minyak...aduh,sakit mate melihat meter minyak yg cepat sangat turun.

last2.dipendekkan citer sebab aku rase aku ni banyak membebel sgt,aku pon terjumpe la muamalat tu...alhamdulillah...so,balek la...tibe2 da sampai sepang,aku baru teringat aku terlupe nak cek account number muamalat aku!!!!

rase nak kemalangan kan diri sendiri je mase tu.huh.


THIS IS WORDLESS DAY,MARYAM MARDHIAH STYLE.HAHAHA.

2 comments:

Inchek Hafiz said...

kate wordless?? ni bper word da ni.. hahahha

yamilalala said...

sebab tu aku ckp,ni wordless style aku.HAHAHA