Friday, July 1, 2011

Resepi atkin : Miyur hailam sup lada hitam lalala

p/s : tkyah bace kalau anda tak suke sayur.and entri ini khas untuk atkineers sekalian.HAHA.serius.betul.

ok ye.fes of all,pastikan atkineers sekalian suka makan sayur.sebab,dekat resepi 'miyur', ini which means 'mee yg digantikan dengan sayur' kite akan gantikan mee dengan sayur. :D

TAK SEDAP???

kau belom try memangla belom tau.

bahan2 :

~sayur yg anda sangat gila suka,mcm anda boleh makan sayur tu banyak2 tanpa muak dan tanpa bertemankan nasi.
cth : sayur ranti
~ayam - kasi potong kicik ka,kasi cincang ka,kasi papa sajalah.yg penting bole dimasukkan ke dalam mulut.
~sotong ka,udang ka...oh ya,tak terlupe,telur.
~YANG TERPENTING SEKALI~SOS LADA HITAM LOW CARB.(SORI AK TERLUPE JENAME APE,TAPI AKU CARI KAT TESCO,SEKALI JUMPE! 1 SUDU DALAM 1 CARB JE.
~garam sikit.
~nak letak bawang pon boleh,cume seperti yg anda ketahui,bwg agak banyak jugak la carb die.so,kite try nak kurgkan carb as low as possible.


ok,let's get started!

#ok.fes of all,masukkan air dalam setengah cawan ke dala kuali panas...
#kemudian,amekla sos lada hitam tu dalam 1-2 sudu....masukkan dalam kuali panas...
(air campuran sos ni anda agak2 lah ye.makan sorg je pon)
#kemudian,masukkanla makhluk2 yg anda ingin makan tu...
#kemudian.. da masak makhluk semua tu,masukkanla sayur yg anda suke gile tu..sebanyak2 yg anda boleh habiskan la.
#kemudian,akhir sekali,masukkan telur.jangan dikacau(well,kalau anda suke telur tu hancur,kacaula.hahaha.)


kamudian...siap...bole dihidang.eeehhhh!!!!! lupe nak suruh rase dulu...kalau agak2 tawar,masukkanla garam...secukup rasa..


kemudian,habis!anggapla anda makan miyur ni mcm anda makan mi biasa.kalau boleh,lebihkan bahagian makhluk2 tu supaya anda tak rase muak sangat.

sekian.

p/s : again,this is only applicable to atkineers.org yg makan mcm biase tak bole,takut kesihatan anda terjejas.HAHA.



2 comments:

adan said...

1st time tahu pasal menu miyur hailam ni.. mesti sedap kan..

yamilalala said...

masak selera sendiri...mestila sedap.ahaha